torsdag 17 november 2011

Lokal öl - The Tivoli Jubileum

Kan en tråkig torsdagskväll förgyllas med en öl? Visst kan den det! The Tivoli Jubileum (89454) är en ljus lager på 5% bryggd av Helsingborgs Bryggeri för The Tivolis 15 års jubileum den 10 september. Alltså mer än två månader sen trallade jag hoppfullt ner för att ta mig ett smakprov.

På etiketten läses följande.

15 år av musik och glädje!
1996 var året då The Tivoli startade sin verksamhet med kärleken till musiken som sin ledstjärna. På 15 år har vi vuxit till en komplett nöjesarena med musik, fest, dans, mat och dryck av yppersta kvalitet. Här har under åren både världsstjärnor och lokala förmågor fått publiken att gå i taket. Här har människor mötts, skrattat och dansat i en unik atmosfär som bara kan uppstå när förutsättningarna är de rätta. För att fira detta ordentligt har Helsingborgs Bryggeri tagit fram ett underjäst öl av de allra finaste råvaror som ska hjälpa till att släcka törsten på alla oss som vill va med å rulla hatt.
Festen fortsätter... SKÅL!


Foto: The Tivoli
Jubileum är dimmigt blekgul i glaset och en krämig kritvit skumkrona uppenbarar sig vid hård upphällning. Det syns tydligt att man inte blivit serverad något blaskigt maskinproducerat! Ölen bjuder på en lätt arom av bittert gräs, och en svagt örtig humlighet. Rena, tydliga malttoner håller sig i bakgrunden. Den är frisk i kroppen med en krispig kolsyra utan att vara vass - precis lagom uppfriskande. Smakerna är fylliga och humlebeskan större än förväntat. Gräset från doften kommer tillbaka i smaken tillsammans en större maltighet som låts ta mer plats här. Någonstans i bakgrunden hittas en del blommiga toner från humlen. Jag upplever den vara mycket balanserad med en mjuk len avslutning.

Ölen hör verkligen hemma hos The Tivoli. Den är en bra konstrast gentemot många av de andra ölen som serveras och här får den chans att sticka ut. Som en törstsläckare på trevlig nattklubb är det en lysande öl men den skulle fungera minst lika bra med till en av de goda burgarna som finns på stället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar