Om mig

En presentation är på sin plats.

Jag heter Johan Blasberg och är en besatt, manisk ölnörd och ölsamlare. Jag är bosatt i Helsingborg sedan ett år tillbaka, här studerar jag, odlar chili, dricker öl och umgås med vänner. Förhoppningen är att arbeta i restaurangsektorn inom ett par år, möjligen som kock men sommelieryrket lockar allt mer nu när öl äntligen får mer plats och ett större erkännande i branschen.

Jag har inte druckit öl allt för länge, intresset blommade upp för knappt ett år sedan! Under den korta tid jag provat öl tycker jag dock att jag lärt mig mycket. Jag har tagit del av stor kunskap tack vare hängiva vänner och ett konstant törstande efter nya erfarenheter och en större förståelse. Ölprovningarna jag arrangerat för vänner och bekanta har också givit mig större insikt och kunnande.

Ölen som tilltalar mig är vågad, experimentell och hantverksmässigt bryggd. Är den ovanlig och svår att få tag i gör det saken än bättre - ord som Limited och Rare får mitt hjärta att slå snabbare. Ölen är ofta amerikansk, ibland dansk, eller brittisk men också gärna svensk. Jag gillar att följa dessa mikrobryggeriers kreativitet, lekfullhet och dedikation och därför provar jag allt som kommer i min väg. Undantaget som bevisar regeln är min fascination för de traditionella finstämda belgiska bryggerierna. Jag har mycket svårt att rada upp en favorit typ av öl utan låter istället stämningen, tillfället och säsongen avgöra - även om en schyst gueuze alltid går hem! På sommaren blir det mycket IPA men ni kan tro att längtan efter en god fyllig stout börja komma krypande när dagarna blir mörkare och höstrusket smyger sig på.


...vilken världens bästa öl är? Följ med mig och ta reda på det!