tisdag 6 mars 2012

Lite öl från USA

Fick just hem ett paket från staterna. Bytesöl så att säga. Detta blir något i form av ett skrytinlägg där jag presenterar ölen lite kvickt.

 

Ovan syns:

Sixpoint Resin - Ska vara en galet kraftfull DIPA. Man skriver "We zeroed in on the botanical structure of the hop cone to get to the essence of this beer. When hops are at their peak maturity, their cores swell up with a sticky, golden, resinous substance that is the flavor you crave from an IPA." Gillar den lilla burken på 355 ml! Schyst förpackning.
Tröegs Nugget Nectar Ale - En nästan legendarisk IPA, inte riktigt med samma hype som andra men jag tror nog den kan smaka bra trotts allt! Humleprofilen är aningen annorlunda, man använder här Nugget, Warrior och Tomahawk. Den släpptes i USA för drygt en vecka sedan så det är inget tvivel om att den är färsk!

Bells Hopslam - Är inte Nugget Nectar legendarisk är Hopslam det. Man utgår ifrån 6 humlesorter och ett extremt komplext humlegivsschema - Jag tvivlar på att det är en gimmick. Även denna är purfärsk då den släpptes i februari.

Ithaca Flower Power IPA - En IPA från den lilla bryggeriet i Ithaca med den fantastiska surölen. Denna har jag inte hört talas om men min bytespartner rekommenderade den och skeppade med den som en bonus. Örtig och blommig humle med en släng av deras husjäst, låter inte helt fel.

Hair of the Dog Adam from the Wood - Ja, vad ska man säga? Extremt limiterad version av Adam lagrad på Elijah Craig bourbonfat i 3-4 år. Det räcker nog så.

Hair of the Dog Bourbon Fred from the Wood - Det är inte vanliga Fred på trä, vilken jag nästan hellre smakat. Men denna är nog inte dum den heller. Kentucky Bourbon och en fantastisk grundöl, ja tack!

Captain Lawrence Rosso e Marrone - Suröl från ett bryggeri jag länge sett fram emot att testa. Rosso e Marrone bygger på en lagrad öl, blandad med mogna druvor och jäst med brettanomyces, därefter lagrad ytterligare på färska vinfat. Låter fantastisk på pappret. Detta är batch nummer 3.

Captain Lawrence Cuvee de Castleton - Ännu en suris från Captain Lawrence. Den ska varken smaka öl eller något annat. Muscat druvor, franska ekfat och vildjäst låter dock mycket trevligt!

Ithaca Excelsior! Le Bleu - Efter att ha provat Excelsior! Brute som visade sig vara en av de bästa ölen jag smakat kände jag mig tvungen att prova ytterligare en i serien. Le Bleu är blåbär och brettanomyces tillsammans med champagnejäst. Kanske är det inte en öl för alla men mig lockar den!

The Bruery Batch #50 Grand Funk Aleroad (G.F.A.R.) - Hembryggaren Al Buck vann den femtionde hembryggdstävligen  men en gueuzeliknande öl 2009. Priset var att återskapa den på bryggeriet. Man har traditionsenligt bryggt flera årgångar och blandat dem, olika vilda jäststammar har tillsatts i både fat och flaskor. 3 år efter starten är man redo att släppa ölen och nog är jag sugen på att se om jänkarna kan brygga gueuze.

6 kommentarer:

 1. Trevligt men kostar det inte skjortan att skicka paket med flaskor från USA?

  SvaraRadera
 2. Räkna runt 100kr per kilo. Man får ju värdera själv utefter det om man tycker ölen är värd det hela. Ett par gånger då och då kan det vara roligt! Man betalar ju lite för ovanligheten.

  SvaraRadera
 3. Mycket spännande grajjor.. =)

  SvaraRadera
 4. Hallå, när kan man komma förbi och smaka?

  SvaraRadera
 5. hoppas dina Captain Lawrence smakar bättre än deras Golden Delicious.. den var hemsk är vi provade den iaf...

  SvaraRadera
 6. Golden delicious är den värsta äppelsorten. Usch!

  SvaraRadera